Trogirferie

Ciovo

  Sentralt ved Split flyplass og vakre Trogir, ligger øya Ciovo. Den landfaste frodige øya med sine mange bukter er blitt et populært område både for besøkende ..

Ciovo er ei ganske stor øy med sine 28,8 kvadratkilometer. Over 6000 fastboende blir et langt høyere tall i sommerhalvåret. I likhet med andre områder på denne kyststrekningen er Ciovo i vekst på grunn av sin sentrale beliggenhet og det den kan tilby de tilreisende. I nord er Ciovo tilknyttet fastlandet med broforbindelse som går via den vesle øya der du finner gamlebyen Trogir .

Som i Trogir finner man også gamle bygninger der broa treffer Ciovo. Derfra er bebyggelsen spredt langs deler av øyas kystlinje og delvis opp i høyden. Øyas høyeste punkt er Rudine (218 meter) der man har en flott utsikt over øya, Trogir og andre øyer i Adriaterhavet, hvorav flere småøyer finnes like sørvest for Ciovo. Fra gammelt av har det vært flere små landsbyer på øya, og her har det vært munkekloster og flere kirker. Noen står den dag i dag. Øyas historie kan spores tilbake til før rome rtiden .

Strandsonen på Ciovo består av stein og knauser av lyse bergarter, og store deler av kyststripa er ubebygd eller satt av til friområder. Du finner også flere badestrender på Ciovo, hvorav de fleste er klassiske småsteinstrendene som man finner så mange av i Kroatia. Bildet over viser stranden som bare ligger 2-3 min gange fra leiligheten

For oss som holder til på den sørvestre delen av Øya (ved Okrug Gornij) kan man også benytte seg av taxi-båt fra Trogir. Det koster 20 kuna (og halv pris for barn). 

Nyeste kommentarer